Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drijf-In

juni 8 @ 1:00 pm - 11:00 pm

Gratis

7, 8 en 9 juni: een weekend vol muziek, kinderactiviteiten en Drijf-in bios

Lijkt het jou ook fantastisch om vanuit je bootje of strandstoel buiten naar een film te kijken? Dat kan temidden van de historische schepen in de Museumhaven. In het weekend van 7-8-9 juni 2024 organiseert Museumhaven Gouda samen met het IJsselhuis een Drijf-in festival, met als hoogtepunt de Drijf-in bios op 8 juni.

Meer over Drijf-in bios
Op het plein bij de Bogen, aan het eind van de Raam staat een levensgroot LED-scherm, dus ook met zonnig weer is de film goed te zien.
Je kunt gratis met je stoeltje plaatsnemen op het plein zelf. Of je komt (ook gratis) met een bootje naar de haven en je meert af in de kom. Op de kade en bij het IJsselhuis staan foodbars waar je popcorn en drankjes kunt kopen.

Aanmelden en overnachten
Schepen boven de 5 meter moeten zich aanmelden bij de havenmeester (havenmeester@museumhavengouda.nl).

Bezoekers met bootjes onder de vijf meter en degenen die op (strand)stoelen op het plein gaan zitten, hoeven zich niet aan te melden. Ook al proberen we iedereen een plekje te geven en kunnen we allemaal indikken, zorg dat je op tijd bent, want vol is vol.

Wil je je bootje al vrijdag naar de haven varen en laten overnachten t/m zondag? Meld je dan aan bij de havenmeester, dan zorgen we voor een plekje. Dat zal langs een van de schepen zijn, dus het is zo veilig mogelijk. Het blijft wel op eigen risico.

Aanvaren vanuit Reeuwijk in konvooivaart
Scheepjes die vanuit Reeuwijk naar de Drijf-in willen komen, kunnen dit doen in konvooivaart. Meer informatie daarover staat op de website van de gemeente Gouda.

Om op tijd voor de Drijf-in Kids te zijn, neem dan de konvooivaart van uiterlijk 11.40 vanaf Reeuwijks Verlaat (Driewegsluis).
Voor de avondfilm: De laatste konvooivaart is om 17.00 uur. De Guldenbrug zal voor deze konvooivaart een extra opening krijgen. Meld aan de begeleidende brugwachter dat je ook nog door de Guldenbrug wilt om bij de Museumhaven aan te komen.

Terugvaren op zondag kan ook in konvooivaart.

Programma

7 juni
19:30 – 23:00 uur Ierland aan de IJssel – muziek bij het IJsselhuis

8 juni
13:00 – 14:30 uur Clowns in actie – IJsselhuis
14:30 uur
kinderfilm Schippers van de Kameleon
16:00 – 20:00 uur muziek – IJsselhuis
20:00 uur comedy-dramafilm Fisherman’s Friends

9 juni
14:00 – 19:00 uur Gouda viert de Zomer – IJsselhuis

 

MUSEUMHAVEN GOUDA

Gegevens

Datum:
juni 8
Tijd:
1:00 pm - 11:00 pm
Kosten:
Gratis